Hibernal - Reserve
Víno zrálo 14 měsíců v dubových sudech. Vůni sušených meruněk a vanilky doprovází plná a harmonická chuť. Vhodné k archivaci. Víno má zelenožlutou barvu, vůně je intenzivní, příjemně ovocitá, chuť plná, velmi extraktivní.
Výběr z hroznů 2019 - Suché
Obsah cukru: 0,7 g/l
Kyseliny: 5,2 g/l
Alkohol: 13,5%
Detailní popis produktu
Vinařství Hradil
Naše rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.
Katastr obce má rozlohu 2 560 ha, z této plochy je révou vinnou osázeno necelých 500 ha. Tato plocha je rozdělena do 10 viničních tratí.
Od roku 2002 se specializujeme na výrobu přívlastkových a speciálních vín z hroznů pocházejí z vinic starých 8 - 25 let.
Klademe důraz na minimální obsah oxidu siřičitého ve víně, k čemuž nám dopomáhá metoda cryomacerace. Jedná se o macerování moštu se slupkami po dobu dvou až tří dnů při teplotě 8 °C. Za tuto dobu se ze slupek do moštu uvolní aromatické látky a hlavně přírodní antioxidanty, které zabrání vyvazování oxidu siřičitého, to znamená, že mošt je sám o sobě přírodně zakonzervován. Následně jsou vína kvašena a školena v nerezových tancích. Speciální řada bílých vín zraje minimálně 12 měsíců ve velkých dubových sudech, červená vína pak minimálně 24 měsíců v dubových francouzských sudech typu barrique.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Suchá vína |
---|---|
Hmotnost: | 6 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Hradil
Naše rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.
Katastr obce má rozlohu 2 560 ha, z této plochy je révou vinnou osázeno necelých 500 ha. Tato plocha je rozdělena do 10 viničních tratí.
Od roku 2002 se specializujeme na výrobu přívlastkových a speciálních vín z hroznů pocházejí z vinic starých 8 – 25 let.
Klademe důraz na minimální obsah oxidu siřičitého ve víně, k čemuž nám dopomáhá metoda cryomacerace. Jedná se o macerování moštu se slupkami po dobu dvou až tří dnů při teplotě 8 °C. Za tuto dobu se ze slupek do moštu uvolní aromatické látky a hlavně přírodní antioxidanty, které zabrání vyvazování oxidu siřičitého, to znamená, že mošt je sám o sobě přírodně zakonzervován. Následně jsou vína kvašena a školena v nerezových tancích. Speciální řada bílých vín zraje minimálně 12 měsíců ve velkých dubových sudech, červená vína pak minimálně 24 měsíců v dubových francouzských sudech typu barrique.