Kerner 2012
V roce 1969 byl Kerner klasifikován do všech německých vinařských oblastí a byla mu udělena ochranná autorská práva. Odrůda je pojmenována po A. Kernerovi, lékaři a básníku z Weinsbergu, který svým pacientům doporučoval sklenku vína jako nejlepší přírodní léčebný prostředek.
Zelenožlutá až slámově žlutá barva, intenzivní ryzlinková vůně s podstatně vyšší kořenitostí a s tóny tmavého medu. Víno velmi plné, s mohutným nástupem a dlouhou perzistencí, někdy s nahořklým závěrem.
Víno doporučuji zejména k rybám nebo například pokrmům s chřestem.
Výběr z hroznů 2012 - Polosladké
Obsah cukru: 14,0 g/l
Kyseliny: 6,0 g/l
Alkohol: 12,5%
Obsah 0,5l
Ocenění: Zlatá medaile 2015 - Narodní soutěž vín
Detailní popis produktu
Rodinné vinařství začalo s výrobou vín v devadesátých letech. V současné době hospodaří na 10 ha vinic, které se rozkládají na jižních svazích břehu řeky Labe. Půdy jsou zde kamenité - opukové, což příznivě ovlivňuje mikroklima ve vinici. Toto vše ve spojení s kvalitními evropskými odrůdami je předurčeno k výrobě špičkových přívlastkových vín. Kupříkladu ve výborném ročníku 2003 dosahovaly mošty cukernatosti v průměru přes 23o NM a přitom byla sklizeň ukončena již 10.října.
Výjimečný byl rovněž rok 2000, kdy byly při vysoké cukernatosti hrozny napadeny ušlechtilou plísní šedou a došlo tak k vytvoření cibéb. Při lisování vykazoval mošt odrůdy Ryzlink rýnský cukernatost až 38o NM. Výsledkem bylo víno s jantarovou barvou a se zvláštním botrytickým buketem, lahodně sladké s příjemnou chutí skořice, vanilky, které si zároveň zachovalo svěží kyselinu.
https://www.vino-melnik.cz/index.asp
Doplňkové parametry
Kategorie: | Polosladká vína |
---|---|
Hmotnost: | 6 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.