Ryzlink rýnský 2022
Ryzlink rýnský pochází z Německa. Je to pravděpodobně kříženec Heunisch, Tramín a autochonní odrůda z Porýní. V ČR byla odrůda zapsána v roce 1941. Víno Ryzlink rýnský dosahuje vynikající jakosti. Ve vůni můžeme hledat ovocná aromata jako meruňku, broskev, ananas, jablko, exotické plody i lipový květ. O Ryzlinku rýnském se říká, že je to víno králů.
Ryzlink se skvěle hodí k rybám nebo například k telecímu masu.
Pozdní sběr - Suché
Obsah cukru: 4,8 g/l
Kyseliny: 5,9 g/l
Alkohol: 13,0%
Detailní popis produktu
Vinařství Hradil
Naše rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.
Katastr obce má rozlohu 2 560 ha, z této plochy je révou vinnou osázeno necelých 500 ha. Tato plocha je rozdělena do 10 viničních tratí.
Od roku 2002 se specializujeme na výrobu přívlastkových a speciálních vín z hroznů pocházejí z vinic starých 8 - 25 let.
Klademe důraz na minimální obsah oxidu siřičitého ve víně, k čemuž nám dopomáhá metoda cryomacerace. Jedná se o macerování moštu se slupkami po dobu dvou až tří dnů při teplotě 8 °C. Za tuto dobu se ze slupek do moštu uvolní aromatické látky a hlavně přírodní antioxidanty, které zabrání vyvazování oxidu siřičitého, to znamená, že mošt je sám o sobě přírodně zakonzervován. Následně jsou vína kvašena a školena v nerezových tancích. Speciální řada bílých vín zraje minimálně 12 měsíců ve velkých dubových sudech, červená vína pak minimálně 24 měsíců v dubových francouzských sudech typu barrique.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Suchá vína |
---|---|
Hmotnost: | 6 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Hradil
Naše rodinné vinařství se nachází ve Velkopavlovické vinařské podoblasti, v Čejkovicích u Hodonína – třetí největší vinařské obci na Moravě.
Katastr obce má rozlohu 2 560 ha, z této plochy je révou vinnou osázeno necelých 500 ha. Tato plocha je rozdělena do 10 viničních tratí.
Od roku 2002 se specializujeme na výrobu přívlastkových a speciálních vín z hroznů pocházejí z vinic starých 8 – 25 let.
Klademe důraz na minimální obsah oxidu siřičitého ve víně, k čemuž nám dopomáhá metoda cryomacerace. Jedná se o macerování moštu se slupkami po dobu dvou až tří dnů při teplotě 8 °C. Za tuto dobu se ze slupek do moštu uvolní aromatické látky a hlavně přírodní antioxidanty, které zabrání vyvazování oxidu siřičitého, to znamená, že mošt je sám o sobě přírodně zakonzervován. Následně jsou vína kvašena a školena v nerezových tancích. Speciální řada bílých vín zraje minimálně 12 měsíců ve velkých dubových sudech, červená vína pak minimálně 24 měsíců v dubových francouzských sudech typu barrique.