Veltlínské zelené – Kvevri 2020
Pomleté hrozny se uloží do Kvevri nádoby, která by měla být podle originální receptury zakopaná do země. Následně se víno několik týdnů ručně míchá a nechává se kvasit. Zhruba po 14 dnech míchání a kvašení se nádoba zapečetí. Tradičně skleněným víkem a pískem. Víno, které pomalu v kvevri vzniká, tam může ležet 6-12 měsíců. Někteří vinaři nechávají víno ležet až dva roky.
Rozhovor s vinařem zde: www.vinojekamos.cz/kvevri/
Alkohol: 12%
Detailní popis produktu
Vinařství Kacetl
Od dětství jsem se pohyboval v zemědělství, které mi přirostlo k srdci, zejména pak vinařství. Jako malý kluk jsem trávil hodně času s dědečkem ve vinohradu a ve sklípku. Během studia jsem byl vinařstvím pohlcen a stala se z toho vášeň, která mě nesmírně baví a motivuje.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Suchá vína |
---|---|
Hmotnost: | 6 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Od dětství jsem se pohyboval v zemědělství, které mi přirostlo k srdci, zejména pak vinařství. Jako malý kluk jsem trávil hodně času s dědečkem ve vinohradu a ve sklípku. Během studia jsem byl vinařstvím pohlcen a stala se z toho vášeň, která mě nesmírně baví a motivuje.