Oranžové víno

Technologie výroby:

Oranžové víno je víno vyrobené z odrůd bílého hroznu technologií červeného vína. Rozdrcené hrozny se nechají macerovat se slupkami i stonky několik týdnů. Po několika týdnech je výsledkem krásná oranžová barva a sytá chuť.

Oranžové víno není kvevri…

Mnoho lidí si oranžovku plete s vínem typu kvevri. Kvevri historicky pochází z Gruzie a výroba vína je zcela odlišná. Kvevri je označení pro obrovskou keramickou nádobu, která je zakopávána i s vinným obsahem pod zem.

Jedna sklenička a dost…

Oranžová vína patří mezi má oblíbená. Tato vína se vyznačují především oranžovou až měděnou barvou. Ve vůni můžete rozpoznat sušené ovoce, květiny nebo například oříšky. Chuť oranžového vína je VELMI intenzivní a plná. Od vína očekávejte EXPLOZI chutí ve Vašich ústech. Víno je velmi syté. Vždy si rád vychutnám jeho plnou chuť, ale jak se říká, tak všeho s m(M)írou.

Co k vínu přikusovat…

Osobně miluji kombinaci výrazných vín a výrazných jídel. Velmi často si lahev oranžovky otevřeme k indické nebo asijské kuchyni. Například takový thajský Pad-Thai, kde se nám objevují oříšky a limetka je skvělou volbou.

I vy můžete ochutnat oranžovku…

Pokud přemýšlíte nad změnou od vinného stereotipu, tak oranžovka je určitě ta správná volba. Osobně mohu doporučit oranžovku od pana Hradila. Nezklame.